vineri, 10 februarie 2012

Pe tine ce te face sa zambesti?

“Zâmbetul e ca ştergătorul de parbriz: nu opreşte ploaia, dar iţi permite să îţi vezi de drum.”

Zambetul si rasul au actiuni relaxante si reusesc performanta de a scoate un om din starile mai putin benefice pentru o stare de spirit excelenta. Cand radem si ne bucuram, traim senzatia unica de incantare, de emotie pozitiva. Rasul ,este voluntar si involuntar, sarcastic si sincer, silentios si zgomotos, are multe forme si este specific uman. Ce am fi fara puterea de a zambi? Ce am fi fara puterea de a ne arata fericirea?

Zambetul este un indemn de a infrunta toate situatiile fara sa mai strangem din dinti, fara sa ne incretim fruntile, fara sa ne uratim chipul. Obstacolele ce ne alunga buna dispozitie pot fi contracarate cu un simplu suras. Pentru ca, fara vulgaritate si fara rautate, surasul ne infrumuseteaza chipul, ne ajuta sa ne castigam simpatia celorlalti si astfel sa ne sporim popularitatea.
Sa nu uitam ca, pentru a zambi, sunt pusi in miscare in jur de 26 de muschi (fata de 62 atunci cand ne incruntam) si ca exista 18 tipuri de zambete nedisimulate.

Conform expertilor in gelotologie, stiinta ce studiaza efectele fizice si psihice ale rasului, un minut de ras sanatos echivaleaza cu 15 minute de efort fizic de pedalare sau 10 minute de vaslit. in plus, face bine inimii si previne infarctul, permite descarcarea agresivitatii, combate stresul, te ajuta sa suferi mai putin, sa-ti amelioreaza autostima, sa fii mai frumoasa si mai atragatoare.

Zambetul poate fi considerat unul din secretele unei vieţi fericite. Zambind si savurand fără reţineri micile bucurii de moment pe care ţi le oferă viaţa. În timp ce unele sunt antropice şi ţi le faci cu mâna ta, tocmai pentru că ştii efectul benefic pe care îl au asupra psihicului tău, altele sunt surprize mai mici sau mai mari, care îţi ies în cale când te aştepţi mai puţin şi ţi luminează sufletul şi chipul.

Pe mine astazi m-a facut sa zambesc un Caramel latte Macchiato servit cu un Dots cu glazura de ciocolata, la o masa cu cele mai bune prietene, ca sa incep ziua bine.

Pe tine ce te face sa zambesti?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu