joi, 12 iulie 2012

Cum sa incepem o cura de detoxifiere

   
  O cura de detoxifiere este utila atunci cand vrem sa scapam de toxinele din organism. Ideea acestui tip de cura este de a consuma alimente cat mai pure si naturale. Astfel, imbunatatim functionarea ficatului, rinichilor si a altor organe si, in acelasi timp, aratam mai tinere, mai frumoase si pline de vitalitate.

   Iata, deci, cateva sfaturi de care trebuie sa tineti cont intr-o cura de detoxifiere. Evitati alimentele prajite. Existenta acestora in alimentatia noastra zilnica, sau cel putin ceva mai des decat consumul de fructe si legume, nu face decat sa creasca nivelul de colesterol din corp, duce la cresterea tensiunii arteriale si defavorizeaza buna circulatie a sangelui.
   
   Consumati cat mai multe fructe si legume in aceasta perioada de detoxifiere. Recomandate sunt merele care ajuta la curatarea intestinelor, lamaile care contribuie intr-o mare masura la curatarea ficatului, sfecla rosie care, de asemenea, ajuta la curatarea ficatului si la purificarea sangelui, varza si telina care contin compusi anticancer si ajuta la curatarea tractului digestiv.
  Evitati consumul de sare in exces. Sarea contribuie la cresterea tensiunii arteriale la unele persoane: atat la cei care sufera deja de aceasta afectiune, cat si la cei predispusi (persoane peste 40 de ani, supraponderale si cu antecedente familiale de hipertensiune). Sarea este implicata si in aparitia altor boli cardiovasculare si a osteoporozei.
   Evitati pe cat posibil consumul de carne si mai ales al preparatelor afumate. In urma detoxifierii, dar si in general, organismul are nevoie sa fie hidratat, asadar beti 2l de apa pe zi. Apa favorizeaza si fluidizeaza circulatia sangvina.
  Evitati bauturile alcoolice, fumatul si consumul de cafea. Recomandata ar fi renuntarea definitiva la ele, pentru o mai buna functionare a organismului.
   Beti ceaiuri din plante, in special ceai verde. Se cunosc foarte bine proprietatile acestui ceai, energizant, detoxifiant, depurativ, proprietati  care ajuta eliminarea mai usoara a toxinelor din organism. 
   In ultimul rand, nu uitati ca sportul este cel mai important element in mentinerea unui corp sanatos. Asadar, incercati sa faceti miscare cel putin o jumatate de ora pe zi.


Sursa foto: http://www.eastwestdaily.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu