joi, 19 iulie 2012

Bronz perfect cu un regim corect

   Vara sunt preocupate mai mult ca de obicei de aspectul pielli noastre. Vrem sa avem un bronz uniform, ciocolatiu dar, in acelasi timp, incercam sa ne aparam de efectele negative ale razelor UV. Ei bine, poti avea un bronz perfect, fara sa te expui mult la soare, asumandu-ti riscuri uriase, ci alegand sa mananci corect. Iata, deci, care sunt alimentele care accelereaza procesul de bronzare.

Morcovii favorizează pigmentarea pielii
    Alimentele bogate betacaroten şi vitamina E, cum sunt morcovii, cresc producţia de melanină, pigmentul care dă culoarea pielii. În plus, aceşti antioxidanţi împiedică acţiunea nocivă a radicalilor liberi eliberaţi de organism prin expunerea la razele ultraviolete, prevenind îmbătrânirea prematură a pielii. Alte alimente care te protejează de agresiunea solară şi care grăbesc colorarea pielii sunt şi pepenele, caisele, piersicile, spanacul, ouăle şi peştele.


Lactatele fixează bronzul
  Pentru a accelera procesul de bronzare şi pentru ca bronzul să se menţină cât mai mult timp este bine să consumi alimente bogate în calciu şi tirozină, un aminoacid care participă la reacţiile chimice importante din organism, fiind şi un precursor al melaninei. De aceea, este bine să incluzi în dieta ta brânză, lapte şi gălbenuş de ou. În plus, acesta din urmă este bogat în săruri minerale, având proprietăţi de regenerare şi de redare a elasticităţii pielii.



 Roşiile te protejează de arsurile solare
   Vitamina C, găsită în roşii, ardei gras, citrice şi pătrunjel, protejează pielea de arsurile solare, deşi încetineşte procesul de bronzare. Pentru a atenua acest dezavantaj, alimentele bogate în vitamina C trebuie asociate cu un aport bogat de seleniu şi de betacaroten. 



Peşte gras pentru hidratare

   Atunci când te expui la soare, acizii graşi care intră în alcătuirea celulelor epidermei sunt distruşi. Astfel, pielea are tendinţa să-şi piardă supleţea şi să se deshidrateze. Pentru a evita acest lucru şi pentru a menţine bronzul mai mult timp, trebuie să consumi acizi graşi esenţiali omega-3 care se găsesc în peştele gras, nuci, uleiuri vegetale şi în germeni de grâu încolţit. În plus, peştele gras este bogat în seleniu, unul dintre cei mai puternici inamici ai radicalilor liberi. Acest element se găseşte şi în fructe de mare, ciuperci, ceapă, usturoi şi în cereale integrale.


Uleiul de măsline dă pielii o notă arămie
  Vitamina E grăbeşte procesul de bronzare şi, în acelaşi timp, conferă pielii un aspect auriu. Poţi asimila această vitamină dacă îţi vei asezona salatele cu ulei de măsline sau de porumb şi dacă vei consuma fistic, nuci şi alune. Un truc pentru a obţine un bronz frumos este să-ţi ungi pielea cu un strat subţire de ulei de măsline atunci când stai la plajă. Reţine însă că acesta nu te protejează de razele ultraviolete.



Evită să consumi citrice în exces.Un aport prea mare de vitamina C întârzie procesul de bronzare, de aceea, atunci când mergi la plajă, evită să consumi prea multe portocale, lămâi sau grepfruturi. Această vitamină se găseşte din abundenţă şi în varză, pătrunjel, roşii, cartofi, ardei gras şi broccoli.

Sursa foto: http://www.folsomfacial.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu