vineri, 1 iunie 2012

Copilului tau sau doar copilului din tine

La multi ani!

Ziua internationala a copilului a fost sarbatorita pentru prima oara in lume in Octombrie 1953 si a fost sponsorizata de catre Uniunea Internationala pentru Bunastarea Copilului din Geneva. Ideea de a avea o zi internationala i-a venit lui Rubab Mansoor elev in clasa a 8-a si a fost acceptata si adoptata de catre Adunarea Generala a Natiunilor Unite in anul 1954.

Deocamdata nu se stie exact de ce ziua de 1 Iunie a fost aleasa ca Ziua Internationala a Copilului, o singura teorie care poate fi mentionata este aceea ca un Consul General Chinez din San Francosco (S.U.A) a adunat un numar mare de copii orfani chinezi pentru a celebra Fetivalul Barcii Dragonului din anul 1925, care sa intamplat sa se nimereasca pe data de 1 Iunie in acel an, de asemenea coincide cu acea conferinta de la Geneva.

Ziua internationala a copilului este sarbatorita pe data de 1 Iunie in fiecare an. De obicei aceasta este marcata prin poezii spuse de copii, programe tv pentru copii, petreceri, diferite actiuni unde sunt implicati sau sunt dedicate copiilor.

O astfel de petrecere va avea loc astazi, incepand cu ora 16.00 in Parcul Copilului din Zona Palatul Copiilor. Sunt asteptati atat parinti cat si copii. Vom avea gogosi Dots, personaje de poveste, creta colorata si acuarele si pana ca si vremea tine cu noi. Asadar, avem toate ingredientele pentru o zi magica!

Va asteptam cu mare drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu