joi, 7 iunie 2012

Dietele- intre mit si realitate

Traim intr-o societate moderna, unde femeia ocupa un loc foarte important ca entitate umana. Facem parte dintr-o lume in care frumusetea este confundata cu o silueta de silfida, iar aspectul exterior a devenit o obsesie, unde a fi slaba reprezinta sinonimul feminitatii si unde slabitul s-a transformat într-o propaganda negativa. Toate aceste diete promit minunea de a slabi fara prea mult efort si, în scurt timp, devine  problema multor femei pentru care oglinda nu mai este de mult un bun prieten. 


Mit - dietele cu putine grasimi sau fara grasimi sunt bune pentru organism
Realitate- Oamenii cred ca au nevoie de o dieta cu putine calorii si grasimi, dar nutritionistii ne informeaza ca organismul are nevoie de grasimi. Corpul are nevoie de grasimi pentru energie si repararea tesuturilor. Puteti reduce grasimile saturate, apeland la cele nesaturate care se gasesc in uleiul de masline si avocado.


Mit - mancarea consumata in timpul noptii, aduce kilograme in plus
Realitate- Mancarea consumata in timpul noptii nu ingrasa. In urma unor studii realizat ein Marea Britanie, cercetatorii sustin faptul ca nu este important momentul in care mananci, ci cantitatea consumata in 24 de ore. Sunt predispuse la ingrasare, persoanele care sar peste cele doua mese din timpul zilei, iar pe timpul noptii consuma o cantitate mare de alimente.


Mit - metabolismele lente intarzie pierderea in greutate
Realitate- Studiile au aratat ca un metabolism in repaus, creste pe masura ce o persoana devine mai grasa. Cu alte cuvinte, cu cat ai mai multe kilograme, cu atat vei avea nevoie de mai multe calorii pentru a mentine corpul sanatos.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu