Aceasta reteta a fost descifrata cu ajutorul hieroglifelor si se presupune ca ea este atat de veche incat era preparata si la curtea faraonilor. Gustul incredibil de placut al acestui desert, cat si valoarea calorica insemnata au lasat locul supozitiei ca insasi Cleopatra isi servea iubitii cu nuci pline de caramel care le ofereau mai multa energie.
Ingrediente: 50g faina de migdale (migdale macinate care se piseaza pana ajung sa aiba consistenta fainii), 100g zahar, 2 linguri de esenta de portocale si 30 de jumatati de nuci.
Amestecati faina de migdale cu 50g zahar si esenta de portocale pana se formeaza o pasta. Puneti putin din aceasta pasta intre doua jumatati de nuca si apasati ca sa se lipeasca. Apoi topiti zaharul ramas intr-o tigaie cu putina apa adaugata si, cand devine caramel, luati tigaia de pe foc si treceti nucile prin zaharul caramelizat ca sa se formeze o crusta delicioasa. Scoate-ti nucile pe o hartie ca sa se usuce.
Daca incercati aceasta reteta, impartasiti-ne pe blogul Dots Romania impresiile voastre.
Sursa foto: http://kokrobin.wordpress.com/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu