joi, 21 iunie 2012

Desert cu miere si fistic in stil roman

Am aflat deja din posturile precedente ale acestui blog ca romanii apreciau foarte mult mierea si vinul si le adaugau in majoritatea retetelor lor, indulcind chiar si carnea. Azi ne-am gandit sa va propunem o reteta simpla de desert, pe care o puteti prepara intr-o dupa-amiaza relaxata de vara.

Ce va trebuie: 200g de curmale urcate sau proaspete, 100g de miez de nuca macinat, fistic sau seminte de pin, miere sau vin rosu cu miere si putina sare grunjoasa sau sare de mare daca aveti.


Se scot samburii din curmale si se umplu cu nuci sau seminte de pin. Se presara putina sare peste curmalele astfel umplute, ulterior se pun in miere sau in vin rosu indulcit cu miere si se fierb la foc innabusit. Curmalele trebuie gatite la foc mic pana cand incep sa se decojeasca.



Sursa foto: http://doubletkitchen.blogspot.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu