Istoria ciocolatei incepe cu 2000 de ani in urma, in America de Sud, insa spaniolii au fost cei care au adaugat zahar extras din trestie de zahar prima data bauturii amare care nu le place foarte mult, dar pe care aztecii si maiasii o adorau. Tot spaniolii i-au imbogatit aroma cu ajutorul vaniliei si al scortisoarei si au cazut de acord ca este mult mai gustoasa cand este servita fierbinte.
Desi initial doar aristocratia din Peninsula Iberica isi permitea sa consume ciocolata, treptat si alte paturi sociale au apreciat acest produs si l-au savurat din ce in ce mai des. Pentru restul continentului european, ciocolata era necunoscuta pentru ca spaniolii o pastrau in secret doar pentru ei. Dupa ce a fost facut public secretul acestui produs miraculos, el a fost adoptat la scurt timp si a fost extrem de apreciat la curtea regelui Frantei si apoi in Marea Britanie.
Locul privilegiat al ciocolatei in civilizatiile moderne se datoreaza
aromei sale inimitabile, dar si unei aure magice transmise de-a lungul
timpului. Cacohuaquatl in limba incasa reprezinta "cadoul gradinarului paradisului catre primii oameni", adica al zeului Quetzalcoatl.
De-a lungul timpului, ciocolatei i s-au atribuit proprietati afrodisiace datorita placerii pe care orice om o simte cand o savureaza si efectului energizant pentru organism si stimulator pentru activitatea creierului. Mai mult decat atat, consumul de ciocolata creste nivelul serotoninei care poate fi facuta responsabila de cresterea apetitului sexual. Despre alte beneficii ale ciocolatei, puteti citi articolele precedente scrise pe acest blog.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu