Simptomele asteniei de primavara sunt cele de oboseala, iritare, de stare de melancolie, de abatere si apar din cauza faptului ca celulele obosesc.
Pe parcursul sezonului rece, aportul de vitamine si minerale scade datorita dietelor sau alimentatiei nesanatoase si astfel efortul depus in acest sezon duce la epuizarea celulelor, care, o data cu inceperea sezonului cald, a primaverii, tind sa consume mai multa energie decat produc.
Acest lucru duce la un dezechilibru in organism si astfel apare astenia, de primavara.
Un alt lucru care duce la dezechilibru, il reprezinta scurtarea anotimpurilor care face ca intensitatea razelor solare sa se schimbe radical si brusc si astfel, pe timpul iernii razele solare sunt slabe, iar la inceput de primavara devin mult mai puternice.
Prin urmare aceasta schimbare brusca, de la un sezon rece, la unul cald afecteaza sistemul nervos central, care duce la aparitia starilor nervoase, durerilor de cap, oboseala, disconfort si somnolenta.
Pentru tratarea acestei astenii de primavara trebuie sa consumati foarte multe fructe si legume care aduc un aport important de vitamine si minerale organismului dumneavoastra si trebuie sa va odihniti mai mult, deoarece in timpul somnului, corpul se reface.
Gimnastica de înviorare de dimineaţă, câteva exerciţii de dezmorţire la serviciu când vă simţiţi prea „moleşit", un fond muzical mobilizator (dacă e posibil), practicarea de sporturi, plimbări, lucru în grădină, jogging sau fitness în timpul liber vă vor reda energia.
Astfel cele mai bune remedii pentru tratarea asteniei de primavara se regasesc in alimentatie, in odihna si in exercitiile fizice.
Daca vom tine cont de aceste sfaturi, ne vom bucura mai mult de ghiocei, de soare, de pomii infloriti, de primavara. Vom avea energie cat pentru un an intreg si multa pofta de viata. Vom fi optimisti si mereu cu zambetul pe buze. Vom invinge astenia si vom trai fericiti sentimentul unui nou inceput.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu