luni, 26 martie 2012

Un deliciu devenit capriciu

Poti sa iubesti ceva fara sa stii exact ceea ce este. Acest lucru se aplica si in cazul ciocolatei. Milioane de persone o indragesc foarte mult dar, doar cativa au idee despre locul din care provine, despre modul in care este facuta sau de faptul ca are propria sa istorie.

Ciocolata este un un produs alimentar obtinut dintr-un amestec de cacao, zahar, uneori lapte si unele arome specifice. Ciocolata este servita de obicei sub forma de tableta, baton, praline, inghetata sau alte produse de cofetarie.
Tipuri de ciocolata In functie de procesul de productie, exista mai multe tipuri de ciocolata. Un lucru este cert: ciocolata contine unt si lichior de cacao in diverse cantitati la care se adauga apoi alte ingrediente: zahar, lapte, aroma de vanilie.

Ciocolata extra amaruie- contine pudra de cacao in proportie de pana la 85%.

Ciocolata neagra, numita si ciocolata amaruie, este un amestec de cacao si unt de cacao cu zahar. Acest tip de ciocolata contine minimum 35% cacao, proportia depinzand de fiecare fabricant in parte. Necesarul de zahar depinde de cat de amara este varietatea de cacao utilizata. Ciocolata amaruie contine lichior de cacao, unt de cacao si zahar.


Ciocolata cu lapte contine, conform reglementarilor UE impuse, un minim de 25% substanta uscata de cacao si 12 % substanta solida de lapte (in general lapte praf sau lapte condensat). Prima ciocolata cu lapte a fost lansata de elvetianul Daniel Peter in anul 1875.

Ciocolata alba este ciocolata produsa din unt de cacao, zahar, lapte, vanilie si alte arome. Nu contine cacao pudra sau alte preparate din cacao, de aceea are o culoare apropiata de a laptelui.

Gogosle Dots pot fi gasite in cafenele Gloria Jeans si Cafe Zodiac atat cu glazura de ciocolata cu lapte dar si cu glazura de ciocolata alba! Incearca-le si incepe saptamana cu mai multa energie!

http://www.fripan.com/catalogo/bolleria/bolleria-minute/dots/dots-negrito.html

2 comentarii: