luni, 12 martie 2012

Timpul este cea mai importantă sursă de stres

S-a demonstrat că există importante legături între prezenţa „stresorilor” datoraţi timpului şi nemulţumirea pe plan profesional şi o serie de afecţiuni, cum sunt: hipertensiunea, nivelul crescut al colesterolului, îmbătrânirea prematură şi altele.
În situaţia unui management defectuos al timpului, stresul se manifestă subtil, persoanele supuse la stres tinzând să-şi accentueze comportamentul uzual : cele retrase devin şi mai retrase şi necomunicative iar cei care preferă singurătatea vor evita pe cât posibil şi mai mult compania altor persoane. Iar cei care vor lucra până târziu vor lucra şi mai mult, cu un orar prelungit.
Se pot adăuga dereglările de somn, izolarea faţă de ceilalţi membri ai organizaţiei, abuzul de medicamente. Toate acestea au drept consecinţă scăderea eficacităţii şi chiar adâncirea proastei gestionări a timpului.


Managementul înseamnă conducerea eficientă şi eficace a unei activităţi. Din perspectiva aceasta, managerul nu poate face afaceri profitabile pentru firma de care răspunde dacă nu ştie să gestioneze eficient resursele. Iar timpul este o resursă economică preţioasă, pretenţioasă şi ireversibilă: timpul este cea mai rară resursă fiind neînlocuibil dar în acelaşi timp “nelimitat”; este scump dar nu poate fi cumpărat, depozitat, multiplicat iar pierderea sa nu poate fi asigurată nici de cea mai mare firmă de asigurări din lume, deci nu poate fi “despăgubit”; este foarte perisabil şi inelastic.
Cu toate acestea, timpul nu este proprietatea nimănui, este impersonal, al tuturor şi nu este reţinut de frontiere fizice.


Nu exista instrumente de organizare a timpului care sa functioneze pentru toata lumea la fel. In schimb, trebuie sa hotaram ce functioneaza mai bine in cazul nostru, pentru noi ca indivizi, in momentul respectiv.



Un factor important pe care trebuie sa-l iei in considerare este echilibrul! Nu suntem facuti sa ne concentram asupra unui singur lucru, excluzandu-le pe toate celelalte. Trebuie sa avem grija sa ne facem timp pentru relaxare, pentru sport, pentru prieteni si pentru distractie


Fii tu cu tine un bun manager! Admintreaza-ti timpul eficient si aloca timp si pentru lucruri mici care iti aduc bucurie! Incepe ziua cu o cafea si o gogoasa Dots!
In drum spre birou opreste-te la cafenele Gloria Jeans din Mall Baneasa, mall Vitan si Afi Palace Cotroceni , cumpara o gogoasa Dots si admistreaza-ti timpul cu zambetul pe buze si plin de energie!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu