marți, 13 martie 2012

Marţi 13

În credinţa populară, ziua de marţi este rezervată preexistenţei, adică "Lumii de dincolo", ceea ce aduce trei ceasuri rele.

Superstiţioşi sau nu, ziua de marţi cu cele trei ceasuri rele ale ei este o zi ghinionistă pentru unii, dar norocoasă pentru alţii. Dacă aceeaşi distincţie este valabilă şi în cazul numărului 13, atunci alăturarea celor două nu poate să fie decât una nefastă, pentru că separat, acestea au conotaţie negativă.

În astrologia orară, timpul se măsoară în ore planetare, ceasurile rele fiind determinate de orologiile cosmice. Astfel, fiecare zi a săptămânii începe la răsăritul Soarelui cu ora ce corespunde planetei guvernatoare a zilei respective. Ziua de marţi, în acest caz, începe la ora la care răsare Soarele, ca atare, prima oră planetară a oricărei zile de marţi aparţine planetei Marte care guvernează ziua respectivă. Pe parcursul celor 24 de ore, şapte planete diferite guvernează câte o oră, care se succed de mai multe ori până la finalul zilei. Dintre toate însă, Marte şi Saturn sunt considerate planete malefice, a căror simbolistică este negativă.

Adesea, superstiţiile iau naştere în urma unor asocieri pe bază de coincidenţe bizare, diferite semne şi evenimente care se petrec în împrejurări similare şi inexplicabile. Potrivit unor intrepretări, ghinionul atribuit numărului 13 este explicat de existenţa celor 13 lune pline care există pe parcursul unui an. Astfel, numeroase popoare consideră numărul 13 ca fiind blestemat şi aducător de nenorociri.

În mod paradoxal, 13 este de fapt, un număr norocos în unele tradiţii, iar în unele culturi, reprezintă Divinitatea însăşi. În calendarul mayaş, anul avea 13 luni şi 13 zodii. Pentru maiaşi, această dată avea semnificaţii simbolice importante precum proprietăţi purificatoare şi reprezintă încercarea, suferinţa şi moartea, adică ciclicitatea.

Uita de ghinion si de cele 3 ceasuri rele si cumpara o gogoasa Dots din una din cele 4 locatii din Bucuresti, Cafe Gloria Jeans din Mall Vitan, Baneasa Shopping Center, Afi Palace Cotroceni si Cafe Zodiac din Afi Palace Cotroceni.
Va dorim o zi in care norocul sa fie de partea voastra!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu