luni, 26 martie 2012

Ciocolata in istorie

Istoria ciocolatei a inceput cu peste doua mii de ani in urma, cand cultura arborelui de cacao era practicata in America de Sud.
Site-ul hotcity.ro scrie ca ciocolata a fost descoperita si consumata timp de mai multe secole pe plaiurile Americii de Sud, inainte de a ajunge in Europa.
Pentru azteci, arborele de cacao era sacru, fiind mancarea zeilor, si fructele arborelui de cacao erau folosite pe post de moneda de schimb.

Ciocolata se consuma pe atunci sub forma de fiertura rece, careia i se adaugau diverse arome, in special cea de ardei iute. Bautura, preparata prin fermentare, avea spuma care era deosebit de apreciata de azteci, semanand intr-un fel cu berea. Prin urmare, avea un gust amar si condimentat.

Cristofor Columb (1502) a fost primul explorator care a luat contact cu boabele de cacao din Lumea Noua. (sursa) Aduse in Europa, boabele de cacao nu s-au bucurat de o prea mare atentie, deoarece nimeni nu stia pe atunci la ce folosesc.

In anul 1519, conchistadorul Hernando Cortez a descoperit ca Montezuma, conducatorul aztecilor, obisnuia sa bea o bautura preparata din seminte de cacao, numita “chocolatl”. Montezuma obisnuia sa bea aproape cincizeci de cani pe zi. El i-a servit lui Hernando Cortez aceasta bautură regala, pe care acesta a gasit-o cam amara pentru gustul sau.

Noi va recomandam sa incercati gogosile Dots pe care cu siguranta le veti gasi pe gustul dumneavoastra!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu